De aanpak van Coaching Lisse is “anders dan anders”. Kenmerkend is dat we vooral oplossingsgericht werken; we kijken naar wat je wel kunt beïnvloeden in plaats van alleen maar naar het probleem te kijken. Jij als persoon staat centraal, niet je omgeving of alleen je vaardigheden. Verandering vindt plaats op niveau van identiteit in plaats van alleen op gedragsniveau. En we gaan er van uit dat er niet 1 oplossing is die voor iedereen geldt. Opzoek naar de sleutel voor jezelf! Volgens medici is AD(H)D iets dat niet overgaat. Zolang je dat gelooft zit je in een situatie die je weinig uitdaagt om te kijken wat je zelf kan veranderen. Een groot deel van de problemen die mensen met AD(H)D ervaren heeft eigenlijk niet echt met ADHD te maken, maar met alles dat erop volgt. We noemen dat gevolgschade en die bestaat uit de onzekerheid, boosheid, gefrustreerdheid of angst die het gevolg is geworden van ‘anders’ doen en daarin afgewezen worden. Bij de coaching nemen we zoals gezegd je eigen persoonlijke verhaal als uitgangspunt. De eerste keer zullen we dan ook vragen stellen over het verleden. Niet met de intentie om daar nog eens diep op in te gaan, maar om te kijken hoe je tot nu toe gefunctioneerd hebt en met welke knoppen op jouw mentale dashboard we daar desgewenst verandering in kunnen brengen.
De coaching verloopt in grote lijnen volgens de volgende structuur, maar er is alle ruimte om daar van af te wijken als dat nodig blijkt.
Zoals je ziet is er ook ruimte voor het bespreken van eigen thema’s en specifieke vragen. De ervaring leert dat AD(H)D specifieke problemen oplevert op het vlak van informatie verwerken (dingen niet afmaken, geen rust ervaren, etc.) en vaak ook sociale problemen (gepest in de schooltijd, partner-relatie, opvoeding, etc.). We proberen in de coaching een uitgebalanceerd evenwicht te vinden tussen oorzaak en gevolg. De coaching draait erom beter in het heden en de toekomst te functioneren en soms s het nodig om daarbij de rugzak die je in het verleden gevuld hebt wat te legen.
Als je een diagnose hebt zoals ADD, ADHD of Autisme en je bent ouder dan 18 jaar, dan bied ik individuele begeleiding aan vanuit je thuisomgeving, je werk of tijdens je opleiding. Ons doel samen is om je weer volledig te laten participeren in de maatschappij. Een intakegesprek is de eerste stap waarin we jouw behoeften evalueren en bepalen of een langdurig begeleidingstraject nodig is. Mocht uit het gesprek blijken dat een langdurig traject passend is, dan adviseer ik je een aanvraag te doen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij je gemeente. Als je zelf niet in staat bent om deze aanvraag te verzorgen, kan ik je hierbij ondersteunen. Voor meer informatie of om een intakegesprek te plannen, kun je direct contact met mij opnemen. Samen zullen we werken aan het verkrijgen van inzicht in jouw functioneren, het verhogen van jouw zelfbeeld, en het vinden van een passende dagstructuur.
Wilt u weten wat Coaching Lisse voor u kan betekenen? Neem gerust contact op.