Gezinsbegeleiding

Een jongen van vijf jaar en zit in groep 2. Het is een gezellig, praatgraag, beweeglijk mannetje. Zijn ouders hebben hun handen vol aan hem.
Ze vinden het soms best zwaar, maar ja, het is een jongen en die zijn nou eenmaal druk.

Ondanks dat het redelijk goed gaat zitten ouders soms best met vragen waarmee ze niet direct naar hun huisarts of de leerkracht van hun kind(eren) durven of kunnen gaan en als ouder/verzorger weet je het soms echt niet meer. Er ontstaan irritaties, je loopt vast in de aanpak, voelt je machteloos, boos, schuldig en onbegrepen. Bijna alles heb je al geprobeerd, niets helpt.

Bij Coaching Lisse kunt u terecht voor persoonlijk advies, informatie en eventueel (kortdurende) begeleiding.

Hiervoor bestaat geen wachtlijst.

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact op met Coaching Lisse

Ouderbegeleiding

met diagnose

Op dit moment wordt de diagnose op basis van gedrag gesteld. Er wordt gekeken naar wat er aan de buitenkant waarneembaar is. Er wordt (nog) niet gekeken naar wat er bij iemand van binnen gaande is en hoe iemand dat zelf eigenlijk ervaart.

Veel gehoord is “het is zo druk in mijn hoofd, ik kan mij zo moeilijk concentreren”, “het kind kijkt wel, maar maakt geen contact”, maar hoe voelt dat, waar kan dat nou vandaan komen en hoe ga je ermee om? Stemmingswisselingen, impulsiviteit, de impact hiervan op de omgeving, het gewiebel, het gefriemel ………

Veel kinderen en volwassenen met kampen ook met andere klachten.

Bijvoorbeeld:

  • depressie;
  • woede;
  • dyslexie;
  • niet functioneren op het werk / school;
  • relatieproblemen;
  • borderline;
  • PDD-NOS;
  • slapeloosheid;
  • etc.

In de psychiatrische praktijk noemen ze dat ‘comorbiditeit’ en dan heb je dus voor je het weet een aantal diagnoses tegelijk!
Binnen het gezin zijn alle klachten echt niet los van elkaar te zien en soms weet je het als ouder/verzorger echt niet meer. Er ontstaan irritaties, je loopt vast in de aanpak, voelt je machteloos, boos, schuldig en onbegrepen. Bijna alles heb je al geprobeerd, niets helpt.

Coaching Lisse biedt hiervoor ouderbegeleiding om als ouder/verzorger te leren omgaan en te kijken naar het gedrag van het kind of de volwassene binnen het gezin. Je zult zien dat wanneer je met je bepaalde klachten aan de slag gaat, er veel meer in positieve zin zal veranderen in het gedrag, maar ook binnen het gezin en daarbuiten.

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op met Coaching Lisse